Min släkt

Länk till mitt släktträd i My Heritage Släkträd 2017
Detta träd är från Min Släkt i Windows 10

Min släktträd har jag dokumenterat i ett program som heter Min Släkt. Det mesta har jag fått mig tillsänt av Rune Alm som har släktforskat på min mammas sida.

Jag har också lagt in mitt släktträd på My Heritage.
https://www.myheritage.se/site-family-tree-483406031/fors

Mormor och Morfar

Morfar hette Edward Lindqvist och är uppvuxen i Bengtsfors i Dalsland. Han var anställd som reparatör på statens järnvägar i Kristinehamn. Han hade också en liten cykelreparationsverkstad på Norra Lötstigen 6 där det bodde. Han rökte alltid pipa så det var alltid en särskild lukt i deras hem.

Mormor hette Clara Lindqvist och är uppvuxen i Nässjö i Småland. I huset på Norra Lötstigen 6 var det två familjer och en inneboende med egen ingång till 1 rum o kök.
På nedre våningen bodde en familj Andersson i två rum o kök. Edward o Clara bodde på andra våningen i 3 rum och ett stort kök. Ett av rummen hade de ibland uthyrt till en studerande yngling.

På 50-talet bodde jag ibland på somrarna hos dem i Kristinehamn. Jag trivdes väldigt bra där och var med morfar i verkstaden på kvällarna. Vi åkte ibland ut till ett par bekanta, Nilssons, som hade en sommarstuga ute vid Skymningen, de hade två flickor i min ålder.

Två gånger var jag nära att drunkna i Kristinehamn, en gång i Vänern vid sommarstället hos Nilssons och en gång i ån i närheten av Norra Lötstigen.

De fick två barn min mor Elsa och min morbror Bengt. Bengt studerade till ingenjör och blev senare vd för ett bruk i Forsbacka. Elsa studerade till tandsköterska när hon träffade pappa Tore i Karlskoga.

På äldre dar flyttade de till Varberg till en bror till Edvard som hette Viktor. De hade ett hus där Edvard och Clara kunde bo på nedre plan. De sista åren flyttade de till en lägenhet ganska nära Varbergs centrum och bara några hundra meter från havet.

Farmor och Farfar

Farfar hette Axel Fors och var krutbruksarbetare i Björkborn. Har var också en fiskare och hade en tid en liten fiskaffär i gamla Rosendal. Han bodde i Gammelbacka i 1 rum o kök med utedass. Det låg nere vid Möckeln och där hade han en båt som han använde för fisket. Farmor hette Hilda Fors född Skog och var hemmafru.

På 40-talet köpte Axel ett fint sommarställe i Östervik vid Möckeln. Sommarstugan ärvde sedan min far, Tore, och därefter av min bror Torbjörn. Där var vi ofta som barn bl.a. för att fånga kräftor, ibland tillsammans med mina kusiner Bertil och Ulla-Britt. Vi barn fångade kräftor och föräldrarna satt och festade med nykokta kräftor på kvällen.

På 60-talet revs de gamla arbetarbostäderna i Backa och de fick flytta till ett hyreshus på Melkavägen. Där bodde de länge tills de flyttade in på ett serviceboende på Nickkällan.